El Nostre Entorn

Ens trobem a Bocairent en el vessant nord-oest de la Serra Mariola, en el centre de la vall del seu mateix nom, un bellíssim paisatge de què les nostres oliveres formen part.

La superfície del terme és molt muntanyosa, amb un xicotet sector al centre menys ondulat. Les altures principals són: Alt de Mariola (1158 m) , Pic d’Àguila (961 m) , Xar (1093 m) , Sant Jaume (956 m) , Portí (1081 m) , Masarra (659 m) i l’Alt de la Creu (956 m) . Els rius Clariano i Vinalopó naixen dins del terme. En el turó de Sant Jaume està la divisòria d’aigües entre ambdós rius.

El clima és continental i els vents més freqüents són els del sud i est. Aquest últim és el que provoca les pluges, generalment de gener a abril; neva al gener i febrer.

Esta climatologia pot paréixer adversa, però és òptima per al creixement de les nostres oliveres.

Sobre Bocairent

Bocairent està considerada com una de les ciutats medievals més belles de la Comunitat Valenciana.

Amb una forta presència del seu passat àrab, compta també amb una fantàstica història contrastada per les restes arqueològiques trobades del paleolític, neolític, ibèric i romà.

La dilatada història de la localitat convertixen a Bocairent en un apreciada destinació turística on es pot descobrir la seua fascinant història visitant els innumerables vestigis que conformen el seu ADN.

Destaquen les seues tres emblemàtiques ermites, l’Església Parroquial de la Mare de Déu de l’Assumpció, múltiples museus com l’Arqueològic o el Palentològic, el barri medieval, els ponts i aqüeductes o el Parc Natural de la Serra Mariola, que oferix multitud de possibilitats d’excursionisme i senderisme.